TENTANG HERBALIFE (No 1 Best Selling Nutritional Product)

Sunday, 26 November 2017

Segenggam Ijazah

Assalamualaikum

Sebenarnya cerita dah lama.
Tapi nak kongsi juga. Rindu nak tulis blog.
Tapi tak tahu nak sembang pasal apa hahahaha.

KONVOKESYEN IPGM

Selamat menerima transkrip Ijazah Sarjana Muda Perguruan Pendidikan Pemulihan Pendidikan Rendah Kelas Pertama pada bulan Ogos yang lepas.
Bersyukur, impian nak dapat first class tu Allah makbulkan.
Alhamdulillah.
Kepuasan untuk diri sendiri
Gila lama simpan cerita nak publish kiki

Alhamdulillah.
Perjalanannya, saya  dan kaklong beserta anakanda bujangnya, si Harraz Mifzal fly dari JB ke KL.
Dan keesokannya mak, abang dan adik bertolak dr Terengganu ke KL

Kami stay di Nafas Cube Resort dalam MAEPS tu
Sebab kamiorang konvo kat Dewan C MAEPS jugak
Recommended.
Sebab ada diskaun untuk penjawat awam.
Sebenarnya 500 untuk 2 malam.
Tapi kami dapat 300++ je selepas di diskaun kan hihi.

Yang warna merah atas tu bilik kami. Kontena gitu. Cantik design dalamnya
Then, sementara tunggu kedatangan family dari Terengganu
Sempatlah saya dan SAHABATSENGET pi shooting gambar prekonvo kami

Juga di recommended
Sangat berbaloi
Tipulah kalau cakap tak bangga dengan gambar konvo kami
Hihihi sangat puas hati dengan hasilnya
Dahlah photographer tu layan je lahai perangai gegadis nak bergambar 
hahaha 
Boleh jemput jenguk page depa kat sini


 Hehehe Boleh buat cover album



 Sebenarnya sebab gambar nie, kena bayar ganti rugi rm60 wey disebabkan mortar board patah 
hahaha tapi takpelah
Sebab dapat gambar nie. antara gambar feveret ni tau..
Seram. Hantu takde kepala haha


Untuk sahabat senget, pandangan masa depan ke tu? kikiki
Semoga masa depan kita akan sentiasa diberi kebahagiaan, keberkatan dan ketenangan 
hahahhaa
walaupun dalam grup wassap tu tak pernah nak tenang
ada je yang nak menggila hahahhaa


Haaa.. ni dia...
Keluarga IPDA juga nie.
Kawan-kawan sekelas.
Alhamdulillah. Sempat ambil gambar dengan kawan-kawan sekelas walaupun tak cukup ahli

OK NEXT

Hari graduasi.
Kami sesi petang
Boleh la nak mekap lebih2 sikit hari kejadian kiki
Tapi memang agak rushing la
Nak bergambar guna fon sendiri ngan family pun tak sempat
Nasib baik ada ambik pakej photoshoot kat bawah dewan tu
Dan alhamdulillah adalah gambar family yang cun melecun kiki.



Sedih jugak. Sebab ada insan yang sepatutnya berada dalam gambar. 
Namun tiada di sini.
Alfatihah ayoh....

hihihihihi nampak muka Harraz tu.
Boleh pulak sempat buat peace dalam mamai dia tu haha

Apapun, doakan buat nur izzah untuk termotivasi nak sambung belajar.
Please, saya harapkan doa semua hahhaa
Jeles tengok kawan-kawan yang semngat nak sambung
Tapi aku camni la jugak kiki

Apapun, tiap orang ada hala tuju masing-masing
InsyaAllah kita adapt dulu dengan kehidupan seorang guru.
Nanti fikir lain ye hihi.

OKlah. Bai haha
Assalamualaikum

Sunday, 13 August 2017

First Posting

Assalamualaikum.

3 Julai 2017
Satu tarikh bermakna dalam hidup seorang Nur Izzah
Tarikh lapor diri di SK Bukit Mutiara, Johor Bahru
Siapa duga akhirnya berbakti di negeri JDT

Asalnya dari Timur, belajarnya di Utara
Kemudian berkhidmat di Selatan pula

first day sampai JB, adik ajak p stadium dulu. haha. ape lagi kakaknya mestilah nak sekali take a picthurrrrr hihi...
Apapun pasti beribu hikmah Allh tempatkan saya di sini
Kerana perancangan Allah itu adalah sebaiknya

Terima kasih buat keluarga sampai konvo 3 buah kereta
Terima kasih Athirah Abas yg banyak memudahkan urusan saya terutamanya bab rumah sewa
Bila dapat tahu sekolah mana, terus dapat masuk rumah sewa
MasyaAllah mudah sangat
Tambah lagi rumah dah serba lengkap
Ada ASTRO, nak masak dah lengkap, mesin basuh, COWAY..
Mana nak cari lagi rumah sewa bak rumah sendiri. kiki. 

Tambah lagi ramai sedara mara mahupun sahabat yg ada di bumi Johor nie
MasyaAllah mungkin ini jawapan hari2 tak jemu berdoa semoga urusan posting saya dipermudahkan 
Dapat pula rumah sewa 5 minit je dari sekolah
Dapat pula warga sekolah yang baik2 semua je
Alhamdulillah syukur

Dah cukup sebulan saya di sini
Dah jejak bumi Batu Pahat dan Kluang
Terima kasih buat keluarga Afiqah


Sahabat Muafakat Johor IPDA bawak p jalan2
Kikiki
Eh bila nak ajak trip lagi ? πŸ˜‚πŸ˜‚

Tunggu gaji~~~ hahaha

Apa pun, pandanglah sudut positif dalam persekitaran kehidupan kita.
InsyaALLAH, pasti bahagia dan gembira seiring bersama
 Ambil setiap tanggungjawab sebagai peluang, bukannya beban
Ilmu dan pengalaman itu biar seiringan

Yang penting sentiasa ingat pesanan arwah ayah dan mak
Buat kerja biar amanah
Pandai bawa diri
Memudahkan urusan orang lain
InsyaALLAH

Oh ye. Saya dilantik sebagai Penyelaras LINUS di sekolah
InsyaALLAh cuba belajar
Walaupun zaman praktikum dulu bukan main aku lari dari terlibat nak kena bt RPH LINUS
Siapa sangka, bila dah bekerja ni nak tak nak kena abis siasat segala hal LINUS
Hihi kelakar pula

Ok belanja sikit gambar-gambar kat sekolah.
Nanti dah tua, boleh tengok zaman masa muda hahaha

Jamuan memperingati Syawal
Bertuahnya sebab dapat hadiah
Dek kerana menang pakaian bertema
REZEKI....

AEON Dato Onn guyss
Bila nak bukak, sekolah berhampiran dijemput program tanam pokok
hahah. Setelah hampir 10 tahun aku tinggalkan zaman berkebun
Tak sabar nak p, penat wey cari parking kat AEON Tebrau hahha


Oklah. Moga jumpa lagi.
Bukan senang seorang Nur Izzah nak rajin menaip nie
Assalamualaikum

Nah belanja cover Terus Mencintaimu